Skip links

Плащане с карта в онлайн магазин – Трябва ли да го предлагаме?

Все по-често в днешно време физическото изражение на парите, а именно банкнотите и монетите, и плащането с тях, се замества с други методи. 

Безконтактното плащане с карта, с приложение на телефона, добива голяма популярност през последните години. Това се дължи не само на удобството от това да не притежаваме физически парите, но и на световната пандемия, разразила се в следствие на Covid-19, като съображение за сигурност. 

Искаш сайт, който продава
повече без допълнителни пари за реклама?

Какво представлява?

Методът, познат още като плащане с карта, е един от най-често срещаните избори, когато става въпрос за поръчване на продукти от онлайн магазини. 

За целта можем да използваме както дебитни, така и кредитни варианти, които се различават помежду си не само по името, но и по особености, които повечето картодържатели не знаят и нямат претенции при издаването им. 

Издателят на платежното средство избира към коя от тях да се насочи. Най-често срещани и поддържани глобални платежни мрежи са:

  • Mastercard;
  • Visa;
  • Maestro.

Въпреки че изглеждат еднакви и на пръв поглед ни правят впечатление само като емблема в ъгъла на пластиката, има разлики от гледна точка на приемане по целия свят, процент на отстъпки и програми, които се предлагат.

За бизнес вариантите, разликите касаят привилегиите, които могат да бъдат получени от различните платежни мрежи – безплатен интернет в над 900 хотела по целия свят и безплатна континентална закуска.

Плащането, чрез използване на този метод, има своите преимущества, по които се различават със стандартното, чрез използване на физическото изражение на парите:

  • В зависимост от условията, които ние като картодържател сме договорили при издаването, плащайки чрез нея, можем да трупаме бонус точки, които да се изразяват в подаръци, отстъпки, връщане на пари, безплатна застраховка;
  • Когато бъде открадната, средствата по нея могат да останат непокътнати. От съображение за сигурност, картодържателят може лесно и достъпно, само чрез едно телефонно обаждане до обслужващата го банка, по всяко време на денонощието, да заяви, че картата е открадната и да изиска да бъде замразена. По този начин последващи действия не могат да бъдат извършени и плащания от този източник са невалидни;
  • Пазаруването, използвайки този метод, ни улеснява, когато се стигне до етапа на плащане. Има онлайн магазини, които не предлагат опцията “Наложен платеж при доставка”, което може да ни възпрепятства;
  • Личните ни данни са защитени и криптирани за предотвратяване на злоупотреби.

Разбери колко
струва изработката
на твоя сайт

Плащане с карта срещу Наложен Платеж

Онлайн пазаруването бележи високи темпове на растеж през последните няколко години. Една от причините е удобството да избираме продукти от всякакво естество, без да се налага да обикаляме с часове физически магазини. 

По този начин спестяваме време, което е безценен ресурс за всеки. 

В резултат на тези предпочитания, ако притежаваме онлайн магазин, трябва да предоставяме различни удобства за улеснение за нашите клиенти, с цел да избират нас за следващото си пазаруване. 

Предлагането на различни опции за плащане е сред основните неща, които трябва да съобразим. Избирането на опция “Наложен платеж” е сред най-търсените условия, които клиентите предпочитат. 

Този метод позволява клиентът да заплати необходимата сума за своята покупка, едва когато я получи и прегледа. В случай, че е доволен от доставената стока, той я заплаща, а когато не е – я връща, като дължи сумата единствено за спедиторските услуги. 

При този метод, клиентът има възможност да избере дали да заплати сумата в брой, или чрез използване на пластика. Доставчикът трябва да притежава пос терминал на място, за да осигури безпроблемно извършването на втория начин.

За сметка на клиентът, при когото избиране на наложен платеж, е по-сигурно, за отсрещната страна, а именно за нас като продавач, този метод крие рискове и не ни дава гаранция, че покупко-продажбата ще бъде осъществена в наша полза. 

За целта, има опция, при която да се изиска въвеждане на данни от картата на купувача, в случай, че сделката не се осъществи. По този начин сумата, определена като депозит, ще бъде изтеглена от картата.

При ситуация, в която купувачът вземе стоката, но откаже да я заплати, чрез въведените данни от картата, сумата ще бъде изтеглена. По този начин и двете страни са застраховани.

Искаш сайт,
който има всички тези неща?
Разбери колко струва!

Кой е най-лесният начин да започна да предлагам този метод – Stripe

Да започнем да предлагаме плащане с карта като опция за нашия онлайн магазин, гарантирано ще действа в наша полза. Най-лесният начин за това, е чрез използване на Stripe – най-добрият процесор за онлайн бизнес. 

Това е доставчик на услуги, който приема различни източници на плащане, като дебитни и кредитни карти или дигитални портфейли. Той е лесен за използване и е добър избор, защото се съчетава отлично с много платформи и приложения.

Сред основните предимства от използването на Stripe, е че не изисква съставяне на договор, не таксува за извършване на основните си услуги и обработва бързо и лесно данните на картата. По този начин транзакциите се извършват безпроблемно и отнемат от няколко секунди до няколко минути.

Stripe предоставя възможност за клиентите на нашия онлайн магазин, да поръчат на момента, а да платят при получаване. Друг плюс на метода, е че плащането може да се извършва в различни валути, което позволява разширяване на бизнеса от международна гледна точка.

Ела да поговорим за
твоя проект

[opinioner id="11576"]

Автор:

Мишел Радославова

Head Copywriter

Explore
Drag